Wanneer verdwijnt de geur van MAGIC'RENOV ?
De geurproblemen, die af en toe eens optreden na het aanbrengen van MAGIC'RENOV, is te wijten aan een samenloop van een aantal parameters zoals bijvoorbeeld : de aard van de ondergrond, de omgevingstemperatuur en vochtigheidsgraad, de ventilatie van de ruimte (of het gebrek ervan), de aangebrachte laagdikte, enz... In ieder geval zal deze geur verdwijnen na volledioge droging van de plamuur, hetgeen enkele dagen tot weken kan duren. Om het droogproces te versnellen raden wij aan om de temperatuur in de ruimte te verhogen en te zorgen voor een goede ventilatie en luchtcirculatie. Wanneer echter de plamuur overschilderd wordt zal de geur vanzelf verdwijnen.
Hoe een gat in muurtegels herstellen ?
Om een gat in muurtegels te herstellen, radenwij TOUPRET UNIVERSEEL 3in1 aan, waarna u een kleurherstelling kan doen met een kleurstift voor tegels in een benaderende kleur.
Kan men Toupret plamuren gebruiken op muren afgewerkt in alkydverven ?
De meeste plamuren van Toupret kunnen op lakverven aangebracht worden. Echter, om de risico's op onthechting te minimaliseren, en zeker op zijdeglanzende of blinkende verven, is het uiterst belangrijk om de ondergrond zeer goed te reinigen met een ontvetter (type St Marc of Solarine op basis van oxydrine), goed na te spoelen, te schuren met een korrel P120 en goed te ontstoffen. Zo krijgt de plamuur een optimale hechting.
Afwerken
Welke plamuur kunnen we gebruiken om de treden van een houten trap te herstellen ?
Het HOUTREPARATIEMIDDEL van Toupret laat een perfecte herstelling in hout toe (leuning, spijlen) maar niet voor de treden of tegentreden. Het kan echter wel gebruikt worden op voorbehandeld of geschilderd hout : luiken, deuren, plinten, balken, omlijstingen….
Welk product van Toupret is het meest geschikt om sleuven te dichten ?
Voor dit soort klus raadt TOUPRET het vulmiddel CHRONO in poeder aan. Het bevestigt en vult alle vormen van barsten, gaten en sleuven, zonder beperking in diepte en grootte, zowel binnen als buiten. Ook TOUPRET BINNENVULMIDDELpoeder kan hiervoor gebruikt worden.
Hoe een schilferende en gebarsten plafond renoveren ?
- Verwijder alles wat niet hechtend is - Reinig en spoel het plafond - Open de barsten met een schildersmes - Verwijder het stof - Breng een grondlaag aan - Vul de barsten met TOUPRET ELASTISCHE SCHEUR-STOP in één of meerdere lagen. - Na volledige droging afwerken met een geschikt verfsysteem volgens de aanbevelingen van de verffabrikant
Welke plamuur gebruiken om de onvolmaaktheden op een muur weg te werken ?
Wanneer de onvolmaaktheden niet te diep zijn (max 1 mm) kan eender welk afwerkplamuur van TOUPRET rechtstreeks aangebracht worden. De afwerkplamuren van Toupret verbergen kleine onvolmaaktheden op muren en plafonds. Wanneer er meer moet hersteld worden, zullen de barstjes en gaatjes met TOUPRET BINNEVULMIDDELPASTA gevuld worden, waarna men kan afwerken met de afwerkplamuren van TOUPRET.
Welke plamuur mag ik gebruiken om houten traptreden te herstellen ?
U kan Toupret HOUTREPARATIEPOEDER et HOUTREPARATIEPASTA gebruiken om borstwering, spijlen en armleuningen te herstellen. In geen enkel geval mag dit gebruikt worden op de treden of tegentreden.
Hoelang kan een afwerkplamuurpasta na opening bewaard worden in zijn verpakking ?
Om uw plamuurpasta na gebruik te bewaren in zijn pot, raden we aan om op de plamuurpasta een dun laagje water aan te brengen alvorens de pot goed te sluiten. U kan het deksel nog beter afsluiten door een brede tape te kleven over deksel en pot, zo kan er geen lucht meer in of uit de pot. In de originele verpakking en op een plaats vrijwaard van vorst, vocht, warmte en licht zal de plamuur langer houdbaar blijven.
Mag men de plamuren van Toupret gebruiken op houten vloeren ?
Onze plamuren werden ontworpen voor het behandelen van muren en plafonds, binnen en buiten, onder de norm EN16-566 (schildersplamuur voor binnen- en buitenwerken), en dus niet voor vloeren. Hierdoor mogen onze plamuren niet gebruikt worden op parket of houten vloeren.
Onderground
Kan men een decoratieve plamuur strak zetten zonder deze te moeten verwijderen ?
Jazeker, er dient eerst een grondlaag aangebracht te worden om de hechting van TOUPRET MAGIC'RENOV te optimalmiseren. Deze plamuur kan de structuren tot 5 mm wegwerken.
Welke plamuur gebruikt men om een gipskartonplaat te herstellen waar het behangpapier slecht werd van verwijderd ?
Er dient steeds gestart te worden met het verwijderen van alle verwijderbare delen behangpapier om blaasvorming onder de plamuur te voorkomen en het meeslepen van stukjes tijdens het aanbrengen en egaliseren van de plamuur met de vlakstrijkers te vermijden. - Nadien brengt men een grondlaag aan om de ondergrond te fixeren. - Na droging schuurt men de eventuele stukjes papier die uit de grondlaag omhoog zijn gekomen glad. - Tenslotte brengt men TOUPRET Magic’Liss aan wanneer de beschadigingen minder dan 1 mm diep bedragen of TOUPRET Magic Renov wanneer de beschadigingen plaatselijk meer dan 2 mm bedragen.
Hoe een barst op gipskartonplaten herstellen ?
- De barst dient verder geopend te worden met behulp van een driehoekschraper of een schildersmes. - Verwijder alle slecht hechtende delen - Ontstof grondig - Fijne barstjes vult men met Toupret ELASTISCHE SCHEURSTOP. Grotere barsten kunnen worden bewerkt met eender welk vulmiddel uit het assortiment TOUPRET.
gemakkelijke oplossingen
Na hoeveel tijd verdwijnt de eventuele typische geur van aangebrachte Magic’Renov ?
TOUPRET MAGIC RENOV is rijk aan harsen die er onder andere voor zorgen dat er een sterke hechting is van de plamuur aan de vele soorten ondergronden. Hij kan een typische geur hebben, die geaccentueerd kan worden door bepaalde factoren zoals : de aard van de ondergrond, de omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid, onvoldoende ventilatie na het aanbrengen, de aangebrachte laagdiktes… Echter, zal na het aanbrengen van een verflaag de eventuele geur volledig verdwijnen. Het product is conform de geldende normen en heeft het Franse milieulabel NFE verkregen. Het draagt eveneens ‘ classe A+’-label in de emissie van organische vluchtige stoffen, wat de best mogelijke score is.
Kan men een beschadigd plafond bewerken met Magic’ Liss ?
TOUPRET MAGIC LISS kan toegepast worden op alle gangbare ondergronden als muren en plafonds binnenshuis in een laagdikte van 1 mm, en plaatselijk zelfs tot 2 mm. Wanneer de fouten die moeten hersteld worden groter zijn is Magic’Renov het aangewezen product. Er wordt aangeraden met trage bewegingen te werken om spatten tijdens het aanbrengen te vermijden.
Kan Magic’Renov of Magic’Liss aangebracht worden op glasvezelbehang ?
Ja, inderdaad, op voorwaarde dat deze goed hecht aan de ondergrond (geen blazen noch onthechting) en proper is gemaakt. TOUPRET MAGIC RENOV is een renovatiepleisterpasta die oneffenheden tot 5 mm aan kan en TOUPRET MAGIC LISS is een afwerkplamuur die kleine foutjes tot plaatselijk 2 mm verbergt.
Mag men MAGIC'RENOV rechtstreeks aanbrengen op een decoratieve techniek ?
Op dergelijke ondergronden raden we aan om eerst een primer op water- of solventbasis aan te brengen, dit verbetert de hechting. Na volledige droging van deze grondlaag kan de muur met Toupret MAGIC'RENOV uitgevlakt worden.
Mag men een beschadigd plafond afwerken met MAGIC'LISS
Ja, u kan Toupret MAGIC'LISS gebruiken om een plafond strak te zetten. MAGIC'LISS kan plaatselijk tot 2 mm dik aangebracht worden. We raden u aan om in trage rolbewegingen te werken om zoveel als mogelijk spatten te vermijden.
Na het verwijderen van behangpapier, mag men dan rechtstreeks MAGIC'LISS aanbrengen zonder de muren eerst af te wassen ?
U mag Toupret MAGIC'LISS op gipskartonplaten, waarvan het papier beschadigd is bij het verwijderen van behangpapier, aanbrengen om de niveauverschillen weg te werken. Echter raden we eerder Toupret MAGIC'RENOV aan die beter geschikt is om deze klus te klaren. Welke u ook gebruikt, de ondergrond dient steeds perfect voorbereid te worden : - Verwijder alle behang en lijmresten. Verwijder eveneens alle stukken papier van het gipskarton die niet meer hechten, zoniet zullen deze blazen vormen onder de plamuur of zullen zij met de vlakstrijker meegevoerd worden. - Breng een universele primer of fixator aan die de ondergrond opnieuw fixeert - na volledige droging : schuur de eventuele deeltjes papier die tijdens het aanbrengen van de primer naar boven zijn gekomen Eénmaal deze verschillende stappen doorlopen kan u plamuren zonder de muur nog eerst te moeten afwassen
Hoe gaten in de gevel dichten ?
Om gaten in buitenmuren te vullen raden wij aan om de gaten eerst zeer goed te ontstoffen om een optimale hechting te bekomen. Nadien kan er gevuld/hersteld worden met het BUITENREPARATIEMIDDEL op minerale ondergronden of met ALLESVULLER CHRONO op geschilderde ondergronden.