De groep


De Franse groep TOUPRET is de uitvinder van kant-en-klare plamuren. Al in 1938 bedacht Désiré Jardin het procedé voor een praktische en eenvoudig te gebruiken plamuur voor alle bouwwerkzaamheden.
Vandaag de dag is TOUPRET, dankzij zijn strenge eisen en expertise, het referentiemerk dat stukadoors de meest deskundige en innovatieve oplossingen biedt voor de duurzame verbetering van muren.

Een assortiment plamuren en diensten voor alle soorten gebruikers, van beginners tot professionals, die daarmee alle uitdagingen aan kunnen gaan in de bouw en bij renovaties.

Vullen - Egaliseren - Afwerken - Buitenplamuur - Oplossingen voor stukadoors - Speciale oplossingen - Houtplamuur - Decoratie

Het bedrijf behoudt zijn leiderschap dankzij de constante kwaliteit van zijn producten, talrijke innovaties, een betrouwbare en efficiënte logistiek, waardoor het vandaag de dag de grootste naamsbekendheid op de Franse markt heeft.
Na deze erkenning in eigen land begeeft de groep zich nu actief op de buitenlandse markt.

KWALITEITSPRODUCTIE

In Frankrijk werken de medewerkers van de Groep verspreid over drie volledig geautomatiseerde industriële vestigingen. De fabriek in Corbeil (departement 91) is gespecialiseerd in de productie van poederplamuren, die in Saint-Etienne (dep. 42) in pastaplamuren in kleine verpakkingen en die in Tigery (dep. 91) in het vervaardigen van grote hoeveelheden pasta. Deze drie productielocaties stellen ons in staat producten te vervaardigen met een kwaliteit die vanaf het allereerste begin door professionals is erkend.

TOUPRET is ISO 9001-gecertificeerd, kan bogen op een historische knowhow en kenmerkt zich door een resolute aanpak. De vervaardigde formules voldoen niet alleen aan de kwaliteitseisen, maar ook aan de huidige milieunormen, waardoor de gebruikers en de planeet worden beschermd.

GEVOEL VOOR INNOVATIE

De TOUPRET Groep is resoluut gericht op innovatie en investeert elk jaar 4% van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling. De groep staat onder leiding van 8 ingenieurs en technici en zijn missie is het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Ter illustratie: 25% van de huidige omzet van de groep wordt gerealiseerd met producten die drie jaar geleden nog niet bestonden. Talrijke nieuwe producten zijn toegevoegd aan het kernassortiment van het TOUPRET, zoals Vulmiddel MUR EX®, Cachet Bleu.

Dankzij onze dynamische marketing- en technische teams staat het merk aan de basis van de nieuwste ontwikkelingen op de markt, zoals schone verpakkingen die plamuurstof in de schappen en tijdens het transport voorkomen. Of het PLANEO® -concept, ook wel genoemd ‘de derde manier om te plamuren’, met comfortabelere en productievere plamuurrollers/-vlakstrijkers, of zijn opvolger SANEO, de luchtzuiverende plamuur die voldoet aan de nieuwste normen voor de kwaliteit van de binnenlucht.

Innovaties die door de beroepsgroep zijn erkend:

 • 2018: Decoratieve plamuur voor wandbeton Sanéo® door professionals gekozen als hét bouwproduct
 • 2015: 1e plamuurfabrikant die formaldehyde-sensoren gebruikt met SANEO® luchtzuiverende techniek en daarom bekroond:
  • Prix d’Or op Centre Expo beurs 2017
  • Podiumplaats op CentreExpo d'Or, CentreExpo 2017, beurs voor decoratie/schilderen
  • Milieuvriendelijkheids-trofee op COFAQ 2015, beurs voor professioneel en klusgereedschap
  • Finalist bij de Innovatieprijs op de ‘Salon des Maires et Collectivités Locales 2015’, beurs in de categorie Bouwnijverheid / Openbare Werken / Wegen
 • 2011: 1e ‘Plamuur+hulpmiddelen’-systeem voor professionals: PLANEO® SYSTEM
 • 2004: 1e pastaplamuur die met een verfmachine kan worden opgespoten: TX® 130
 • 2001: 1e snel overschilderbare vulplamuur (3 uur): TX® 110

DAGELIJKSE DIENSTVERLENING 

Niet alleen wordt de kwaliteit van de producten erkend, maar ook wordt de groep geprezen om zijn goede dienstverlening en ondersteuning. 
Toupret Benelux organiseert voor bedrijven en distributeurs demonstraties over het aanbrengen van plamuren. Daarnaast verzorgen onze deskundigen trainingen en bieden ze assistentie op locatie en hulp bij de start van bouwwerkzaamheden.
Tot slot richt TOUPRET zich op het uitbrengen van advies en didactisch materiaal, met name in de vorm van video's op de website van de groep www.toupret.com en ook op YouTube.

INTERNATIONALE INVLOED

Dankzij zijn bekendheid in de Franse bouwwereld heeft de TOUPRET Groep als referentiemerk naam gemaakt op de plamuurmarkt. Vandaag de dag realiseert de groep bijna 30% van zijn internationale omzet in het buitenland, met name via 5 dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Zwitserland, Spanje en Polen. TOUPRET is ook aanwezig in het Middellandse Zeegebied en in Afrika en steunt op een actief distributienetwerk naar meer dan 30 landen. De doelstelling van de Groep is zijn investeringen en innovaties wereldwijd te blijven verhogen.

EEN WENDBARE ORGANISATIE GERICHT OP KLANTTEVREDENHEID

We beschikken over een volledig geïntegreerd onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium dat we de middelen geven om onze ambities voor het ontwerpen van de producten van morgen te verwezenlijken, met name op het gebied van duurzame ontwikkeling ten behoeve van onze klanten. Zo kunnen we zo dicht mogelijk bij de behoeften van de stukadoors staan.

Daarnaast vertrouwen we op een breed scala aan industrieel gereedschap, waardoor we de constante betrouwbaarheid van onze producten kunnen garanderen.
Productie-eenheden verspreid over 3 fabrieken in Frankrijk en 5 in het buitenland, volledig geautomatiseerd.
2 van onze vestigingen zijn al ISO 9001 gecertificeerd in Frankrijk en in 2018 hebben we in onze Spaanse vestiging een extra certificering verkregen.

Onze nieuwe logistieke hub (geopend in 2019) stelt ons in staat om een opslagcapaciteit tot 17.000 pallets te garanderen, evenals een optimale klantenservicegraad van meer dan 98% in Frankrijk en in het buitenland.